• За Бърза Поръчка на 0883 38 49 63
  • ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА СПАЛНО БЕЛЬО ОТ САТЕН

Полисатенът е една от най-модните материи, които се появяват на световния пазар в производството на спално бельо. Той е резултат от изследвания в стремежа да се създаде здрава тъкан с изразена гланцова повърхност. Каква е тази тъкан и кое е общото между нея и сатена. Струва ли си да се купува и как да се справяме с тази материя.

Характеристики на полисатена:

Полисатена външно много прилича на 100% сатен, който се произвежда от памук. Има същия гланцов блясък, същото преплитане на нишките. Каква е разликата?

Разликата е основно в състава. Ако сатенът е 100% естествен материал от памук, полисатенът съдържа в структурата си памучни нишки и синтетични нишки или 100% полиестерни нишки.

Памучните нишки са по-хидроскопични и въздухопроницаеми. Колкото е по-голям съдържанието им в материала, толкова повече той се доближава до натуралния сатен. От него се произвеждат най- често бельо и ризи.

Промишленият полисатен се състои на 100% от полиефирни влакна. Той има изразен гланцов блясък, висока плътност и здравина. Не е силно водопропусклив, отблъсква замърсяванията и праха, не се деформира.

Външният вид на полисатена:

След спираловидно навиване на тъканите следва специалната им обработка, която ги прави гладки и блестящи. Те стават здрави, издръжливи, макар че са много фини. Красотата му може да се сравнява само с коприната. Така полисатенът придобива и названието “изкуствена коприна”.

Полисатенът за пръв път е създаден във Франция като красив аналог на памука в производството на дрехи.

Достоинства на Полисатена:

* Атласно – гладка, копринена фактура, много приятна при допир.

* При правилна поддръжка тъканта не се свива след пране и не губи качествата и цвета си при слънчева светлина.

* Устойчив е на ватър и вода.

* Това е плат с изобилие от сочни, колоритни, богати цветове за всеки вкус.

* Платът не се намачква силно, не се изтърква и е силно устойчив на скъсване.

* Фирмата му се запазва дори след 200 изпирания.

Едно от многото му достоинства е издръжливостта на тъканта при ползване и магическото му въздействие с красотата на блясъка и богатият цвят.

Отрицателни страни на полисатена:

* Не трябва да се пере и използва при високи температури. Трябва да се пере при нежен цикъл, под 30 градуса, по възможност хладно пране, без сушилня.

* Полисатенът изолира положителните качества на екологично изработени одеала и продукти от натуални материали. Значително понижава вентилируемостта и пропускливостта на влага.

* Има охлаждащ ефект

* Не предпазва от статично електричество.

Вашият коментар

X
Запишете се, за да получавате известия. Вие сте Важни за Нас! Вие сте част от нас всеки ден! Заповядайте днес!